Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

CABECEO

Cabeceo
Τι είναι αλήθεια το cabeceo;
Πρόκειται για την παραδοσιακή τεχνική επιλογής ντάμας αλλά και καβαλιέρου από απόσταση, στις milongas του Μπουένος Άιρες, χρησιμοποιώντας τα μάτια και κινήσεις του κεφαλιού.

Είναι θα λέγαμε ο μανδύας προστασίας που παρέχει και στα δύο φύλα την επιλογή!

Ας δούμε τη διαδικασία.
Στις milongas του Μπουένος Άιρες, συχνά δεν χρησιμοποιούν λόγια για να ζητήσουν ένα χορό. Ο άντρας θα προσπαθήσει να έρθει σε επαφή με τη γυναίκα που θέλει να χορέψει, χρησιμοποιόντας τα μάτια. Επίσης, και μιά γυναίκα μπορεί να ξεκινήσει την επαφή αυτή. Αν δεν θέλει να χορέψει μαζί του, θα αποτρέψει το βλέμμα. Εάν, ωστόσο, θέλει να χορέψει μαζί του, θα ανταποκριθεί διατηρόντας την επαφή. Στη συνέχεια ο άντρας κάνει ένα ελαφρό νεύμα με το κεφάλι του προς την κατεύθυνση της πίστας. Αν έχει αποφασίσει να χορέψει μαζί του, θα γνεύσει "ναι". Μόνο τότε ένας άντρας πάει στο τραπέζι της γυναίκας και της ζητά να την συνοδεύσει στη πίστα.
Αυτός ο κώδικας επικοινωνίας
1.Προστατεύει τις γυναίκες από το αίσθημα της υποχρέωσης να χορεύουν με κάθε άντρα που έρχεται στο τραπέζι τους και τους το ζητά.
2.O άνδρας δεν θα χρειαστεί να διασχίσει ένα χώρο με πολύ κόσμο για να ζητήσει από μια γυναίκα να χορέψουν, διακινδυνεύοντας μια πιθανή άρνηση.
3.Αν συμβεί κάτι και κάποιος απο τους δύο έχει διαφορετική γνώμη, δεν χρειάζεται να το ξέρει κανείς άλλος.
Σε milongas σε μικρές χορευτικές κοινότητες πιστεύω είναι δύσκολο να εφαρμοστεί. Ας το έχουμε όμως κατά νού για κάθε ενδεχόμενο. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου