Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2012

ΠΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ Ο ΤΕΛΕΙΟΣ ΚΑΒΑΛΙΕΡΟΣ ΣΤΟ ΧΟΡΟ
Πώς να γίνετε o «τέλειος καβαλιέρος» στο χορό!!!


10 Συμβουλές


Για να γίνεις ο «τέλειος καβαλιέρος» στο χορό δεν είναι εύκολο, αλλά είναι ένα ταλέντο που μπορεί να αναπτυχθεί. Οι γυναίκες απολαμβάνουν το χορό με ένα καλό παρτενέρ που ξέρει να «οδηγεί» τη ντάμα του. Αν θέλετε να γίνετε καλός καβαλιέρος πρέπει να δουλέψετε σκληρά για να πετύχετε. Οι παρακάτω συμβουλές μπορούν να βοηθήσουν τους καβαλιέρους να γίνουν περιζήτητοι από όλες τις χορεύτριες.


Συμβουλή # 1


Προστατέψτε τη παρτενέρ σας .Μια από τις πιο βασικές συμβουλές για τον καβαλιέρο είναι να προστατεύει τη παρτενέρ του. Είστε ο μόνος που την καθοδηγεί στη πίστα, και εάν συγκρουστεί με κάποιον θα είναι δικό σας λάθος. Ένας καλός καβαλιέρος θα πρέπει να καθοδηγεί την παρτενέρ του με ασφάλεια στην πίστα χορού για την πρόληψη τυχόν ατυχημάτων που μπορεί να οδηγήσουν σε τραυματισμό.


Συμβουλή # 2


Διατηρείστε τη σωστή στάση του σώματος - Αν χορεύετε με πολύ όρθια στάση, αυτό μπορεί να αποδειχθεί καταστροφικό. Αν θέλετε να τσεκάρετε τη στάση σας, σταθείτε σε έναν τοίχο και αισθανθείτε τη γραμμή που έχει δημιουργηθεί από το σώμα σας. Αυτή είναι η στάση που πρέπει πάντα να διατηρείτε στην πίστα.


Συμβουλή # 3


Κρατηθείτε σωστά στην κλειστή θέση - Για τις περισσότερες μορφές του χορού «μπόλρουμ» η κλειστή θέση είναι πολύ σημαντική. Όταν οδηγείται, είναι σημαντικό ότι έχετε αυτή τη στάση. Η παρτενέρ σας θα πρέπει να είναι λίγο προς στα δεξιά σας, έτσι ώστε να αποφύγετε να πατηθείτε και να μην συγκρουστούν τα γόνατα σας. Το αριστερό σας χέρι θα πρέπει να κρατάει το δεξί της το χέρι, τα δεξί σας στην πλάτη της, το αριστερό χέρι της θα πρέπει να είναι πάνω στον βραχίονα σας, και τα σώματα σας να είναι σε επαφή στο επίπεδο της μέσης. Μια ακατάλληλη θέση θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα.


Συμβουλή # 4


Τέλειο κράτημα του ενός χεριού. Για να γίνετε καλύτερος καβαλιέρος πρέπει να μάθετε να καθοδηγείται με το κράτημα του ενός χεριού. Πολλοί Λάτιν χοροί απαιτούν τη χρήση του ενός χεριού, και είναι σημαντικό να διατηρηθεί η ορθή σύνδεση κατά τη διάρκεια αυτών των χορών. Πρέπει να είστε σίγουρος ότι έχετε μια ισχυρή σύνδεση με τη παρτενέρ σας.


Συμβουλή # 5


Παροχή "Πίβοτ" για περιστροφές - Αν θέλετε να γίνετε καλύτερος καβαλιέρος, πρέπει να τελειοποιήσετε τη καθοδήγηση της παρτενέρ σας με στροφές. Αυτή είναι μια στιγμή που πολλοί παρτενέρ χάνουν την σύνδεση τους, και σαν αποτέλεσμα είναι να μη γνωρίζει πόσες φορές πρέπει να περιστραφεί. Σαν καβαλιέρος θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τα δάχτυλά σας για να παρέχετε πίβοτ οταν την περιστρέψετε..


Συμβουλή # 6


Αποφύγετε αβέβαια Βήματα - Αν θέλετε να γίνετε καλός καβαλιέρος, θα πρέπει πάντα να είστε σίγουροι για τον εαυτό σας και για τα βήματά σας. Τίποτα δεν είναι πιο χειρότερο από το να χορεύετε με ένα παρτενέρ που κάνει αβέβαια βήματα. Ο ρόλος σας είναι να οδηγήσετε το σύντροφό σας, και εάν δεν έχετε εμπιστοσύνη στα βήματά σας, θα είναι δύσκολο για αυτήν να σας ακολουθήσει. Οπότε χορέψτε με αυτοπεποίθηση στη πίστα .


Συμβουλή # 7


Διατηρείται επικοινωνία με τα μάτιαΗ επικοινωνία με τα μάτια, δεν θα δημιουργήσει μόνο σύνδεση μεταξύ σας, αλλά ένας καλός καβαλιέρος μπορεί να χρησιμοποιήσει την επαφή με τα μάτια για να καθοδηγήσει καλύτερα τη παρετνέρ του. Οπότε προσπαθήστε να διατηρήσετε την επαφή με τα μάτια όσο το δυνατόν περισσότερο.


Συμβουλή # 8


Αποφύγετε απότομες κινήσεις στη παρτενέρ σας - Δυστυχώς, πολλοί καβαλιέροι πιστεύουν ότι πρέπει να καθοδηγούν απότομα την παρτενέρ τους γύρω από την πίστα. Όταν χορεύετε, είναι σημαντικό να την καθοδηγείται ομαλά. Καμιά γυναίκα δεν θέλει να την τραβάτε απότομα, για αυτό φροντίστε να την καθοδηγείται ομαλά και ήρεμα. Χορεύοντας ομαλά η κίνηση σας θα είναι πιο επιτυχής, θα δείχνει πολύ καλύτερα, και θα αφήσει την παρτενέρ σας ευτυχισμένη.


Συμβουλή # 9


Νιώστε το ρυθμό της μουσικής - Όταν καθοδηγείται την παρτενέρ σας, είναι σημαντικό ότι εσείς, ως καβαλιέρος να αντιλαμβάνεστε το ρυθμό της μουσικής. Αν δεν ξεκινήσετε με το ρυθμό της μουσικής, μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο να τον ανακτήσετε. Έχετε εσείς την ευθύνη να καθοδηγείται τη παρτενέρ σας με το ρυθμό. Αν είστε εκτός ρυθμού, θα είναι λάθος σας, για αυτό βρείτε τον και διατηρείστε τον .


Συμβουλή # 10


Πρακτική Εξάσκηση- Αν θέλετε να γίνετε ένας υπέροχος καβαλιέρος, ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε είναι η πρακτική εξάσκηση. Είναι σημαντικό να εξασκείτε τα βήματα του χορού μόνος, αλλά και με την παρτενέρ σας. Όσο πιο πολύ εξασκείστε, τόσο καλύτερος θα γίνετε. Όταν πρόκειται να είστε ο καβαλιέρος, η πρακτική εξάσκηση θα σας έχει βοηθήσει να τελειοποιήσετε το χορό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου